PROLJETNE AKTVNOSTI U RADOZNALCIMA

Protekla tri mjeseca bili smo jako zauzeti. Pripremali smo se za školu pa smo naučili sva slova i brojeve. Upoznali smo i novo godišnje doba – proljeće. Naučili smo kako je proljeće promjenjivo i varljivo, promatrali vremenske prilike, razgovarali o životu biljaka, životinja i ljudi. Upoznali smo proljetnice, ptice selice i stanarice, naučili ponešto o životu leptira, a dvorište vrtića ukrasili smo cvijećem koje smo samo posadili! 

U posjet nam je došla kazališna skupina koja nam je odigrala predstavu „Mudra glava maloga mrava“ koja nam se jako svidjela. Kako bismo bili sigurni u prometu naučili smo sve o vrstama prometa, prometnim znakovima i prometnim pravilima. Izradom i ukrašavanjem pisanica obilježili smo najveći kršćanski blagdan – Uskrs.

Sudjelovali smo na smotri dramskog stvaralaštva „Vinkajček“  na kojoj smo se predstavili igrokazom na Bednjanskom govoru. Sudjelovali smo i obilježavanju Dana općine Bednja gdje smo se predstavili plesnim igrama i kratkim igrokazom. Marljivo smo se spremali i za završnu priredbu. Pjesmom i recitacijama oprostili smo se od vrtićkih dana.

Razgovarali smo o zdravlju i zdravim životnim navikama. Izradom buketića i narukvica za mame obilježili smo Majčin dan. Naučili smo kako se zdravo hraniti uz pomoć piramide pravilne prehrane pa razgovarali o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje ljudi. I samo smo na igralištu uvježbavali razne sportske discipline kako bismo se što bolje spremili za Dječju olimpijadu.

U vrtiću su nas posjetili doktor, koji nam je govorio o zdravim prehrambenim navikama, i doktorica koja je s nama spravljala zdrave napitke poput smoothiea i voćnih jogurta. Posjetili smo vatrogasce DVD-a Bednja koju su nam pokazali svoju opremu i  vozila, a mi smo sve detaljno istražili. Otišli smo na izlet u „Hrvatsku Saharu“ – Đurđevačke pijeske. Naučili smo kako je nastao taj prirodni fenomen, ponešto o povijesti grada pa smo uživali u igrama na pijesku.

Podijeli na društvenim mrežama

Skip to content