Povijest

Saznajte više o našoj povijesti

Dječji vrtić Zibeljko

1873. godina smatra se početkom školstva u Općini Bednja. Nakon požara prvotne drvene škole 1870. godine, grofovi Drašković 1879. godine darovali su zemljište za izgradnju nove školske zgrade na Trgu Svete Marije u Bednji, a u kojoj danas, nakon rekonstrukcije koja je započela 2018. godine, djeluje dječji vrtić „Zibeljko“.

Da bi iz zapuštene i oronule školske zgrade nastao dječji vrtić koji može odgovoriti na suvremene zahtjeve predškolskog odgoja i obrazovanja te zadovoljiti potrebe roditelja s područja Općine za smještajem djece u vrtić, bilo je potrebno uložiti veliki trud i dodatne napore.

Projekt rekonstrukcije zgrade dijelom je sufinanciran iz Europskih i strukturnih investicijskih fondova, a započeo je 2018. godine kada je načelnik gosp. Damir Poljak sa svojim općinskim suradnicima dočekao vijest od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju da je za projekt odobreno bespovratnih 4,79 milijuna kuna.

Dječji vrtić „ Zibeljko“ osnovan je u veljači 2020. godine, kao javna ustanova, čiji je osnivač Općina Bednja. Vrtić je s radom započeo 2. studenog 2020. godine, a svoja vrata otvorio je 23. studenog 2020. godine.

Skip to content