KAKO SU „RADOZNALCI „ UŽIVALI U LJETNIM AKTIVNOSTIMA

Ljeto smo najviše provodili na otvorenom – na dvorištu vrtića i u šetnjama. Bilo je tu raznih igara, promatranja, pokusa, vježbanja i slikanja. Prostrano dvorište idealno je za omiljene nam igre lovice, ledene babe ili crne kraljice. Igrali smo se s vodom i proučavali što u vodi tone,a što pluta, razlike u volumenima raznih posuda i vremenskom periodu potrebnom za protok vode.

Novi pješčani također nam je donio veselje i puno smo vremena provodili u građenju ili u kopanju tunela. Bavili smo se ljetnim temama kao što su proučavanje i modeliranje školjki, upoznavanje osobitosti morskih životinja, igranja štafete sa stvarima potrebnim za plažu, slikanje kremom za sunčanje, izrada voćne salate i sl. Kako su nam se prijatelji koji odlaze u školu ispisali iz vrtića, bilo nas je nešto manje preko ljeta pa smo se uglavnom družili s prijateljima iz ostalih skupina – Zečići i Sovice.

U sobi dnevnog boravka dobili smo novu slastičarnu s raznim slasticama i sladoledima pa smo se igrali prodavača i slastičara. Krajem ljeta sudjelovali smo u radionicama bednjanskog govora u sklopu kojih smo imali kreativne radionice, terenske radionice gdje smo upoznali važne znamenitosti Bednje, družili smo se s vatrogascima i ženama iz KUD-a Josip Genc, a nešto o slikanju naučio nas je gospodin Bačić. Sada krećemo s pripremama za novu pedagošku godinu i s veseljem čekamo nove prijatelje u našoj skupini.

Podijeli na društvenim mrežama

Skip to content